Slipp hestene fri, det er vår!

Ducati 1098S_mc24.noSkinndressen har nok krympet også denne vinteren. I garasjen står italiensk brukskunst. Full tenning, torden i hekken. Vibrasjoner helt opp i nakken. Gåsehud. Klikk, klakk. Gir gass. Lakrissnor bortover asfalten.

I dag skal jeg fortelle om energi. Å kjøre MC gir meg energi. -Endelig møtes vi igjen. Slipp hestene fri, det er vår!

-Kan vi få mopeden til din mann?

Tempo Corvette 1961_mamut.netDet startet den sommeren jeg ble konfirmert. Kompisen min Tommy kom løpende. -Øyvind, vet du hva? I hagen til håndarbeidslærerinna står det pinadø en moped. Skal vi gå bort etter skolen og spørre om vi kan få den? (ja, vi sa «lærerinne»)

Vi fikk mopeden. To kvisete 14-åringer og en Tempo Corvette 1961 modell. Med 3 gir på håndtaket. Og en kasse deler.

På veien hjem traff vi Arne. Han fikk start på mopeden.
Ah, den følelsen av å skyte fart bortover en støvete grusvei. Siden da har det blitt fem Kawasaki, en Suzuki og en Ducati. Og opplevelser for livet.

På Kjøret MC

Sognefjorden_Ducati1. mai er det vårslepp av motorsykler fra Stavanger til Egersund. Et par tusen sykler. Gleder meg sykt. Da skal vi treffes igjen. Gjengen i «På Kjøret MC».

Frokost. Prate sykler. Forventningene til sesongen bobler.
Hvor skal vi reise på MC-treff? På hvilken festival spiller de beste bandene? Skal vi ta den turen vi har snakket om så lenge? Hvilken hytte skal vi leie den helgen i høst? Har vi kjøtt til hjortegryte? Hvem tør ha pokerkvelder? Hva slags fest skal vi finne på til vinteren for å skjemme bort damene?

En kjærlighetserklæring til 18 menn

Flere av disse 18 i klubben er blant mine beste venner. De gir meg så mye. Vi er fiskere, finansfolk, brannmenn, elektrikere, postmenn, nordsjøarbeidere, bønder, tømrere, mekanikere, konsulenter, ingeniører….ungkarer og familiefolk…med og uten unger. Akkurat som folk flest. 20 års aldersspenn.
Her er det klar tale. -Øyvind, kom deg ned på jorda, hold kjeft og slapp av.

Er det rart jeg er glad i dem?

Foruten min nærmeste familie, så er opplevelsene med denne gjengen noe av det jeg setter høyest i livet. Vi får hverandre til å slappe av. Ler så vi griner. Tøyser og tuller. Gjør veldig tåpelige ting. Jeg elsker det. Og jeg trenger det.

For meg handler det om å bruke tid med interessante folk som er ulik meg selv. Som gjør andre ting. Ser ting annerledes. Det gjør meg bedre i stand til å se ting med nye øyne. Oppdage muligheter jeg ellers ville gått glipp av.

Så hva skulle jeg gjort uten dem?

Opplevelsene med denne gjengen er med på å gjøre meg til et helt menneske. En bedre mann, ektemann og far. Og en bedre leder. La meg i hvert fall tro det.

Filosofen, fjellklatreren og eventyreren Arne Næss senior var en leken fyr. Han ble en gang spurt om når han hadde begynt å klatre. -Det var ikke jeg som begynte, det var dere som sluttet.

– Hvordan finner du energi og inspirasjon?

(Filmen er min egen. Foto: Marius Jacobsen, mc24.no og mamut.com)

5 tanker på “Slipp hestene fri, det er vår!

  1. Fasinerende at en blogg får frem den grunnleggende og eksistensielle plattformen for samholdet i gjengen. Tror de fleste av oss verdsetter det klare skillet mellom jobb og fritid høyt, nettopp det å skifte arena – finne fellesnevnere blant alle ulikheter. Veldig bra formulert, Øyvind – ser frem til en ny og flott sesong i lag !

  2. Helt enig jeg også. Ingenting er som samholdet i en gjeng, godta de forskjellige personlighetene og bare nyte livet og fellesskapet. Herlige videoer du har laget. Du er flink 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s