En kilde til kunnskap for nytenkende ledere, selgere og markedsførere

Inbound marketing certificationVeivalgene du gjør i dag som leder og markedsfører vil prege bedriftens vekstmuligheter i mange år fremover. Utviklingen på fagfeltet er enorm.

Her får du tips om oppdatert og gratis kunnskap på digital markedsføring og salg.

HubSpot er verdens ledende aktør på løsninger for inbound marketing, som blir oppdaget av stadig flere bedrifter. HubSpot Academy er selskapets store satsing på opplæring i alt som har med ledelse, digital markedsføring og salg å gjøre.

Der kan du finne en rekke gratis nettkurs. Gjennom videoer, artikler og webinarer blir du som leder og markedsfører oppdatert på dagens beste praksis for digital markedsføring. Kursene har en nettbasert eksamen, som gir deg en sertifisering.

Flere av grunnkursene er tilgjengelig for alle, uten spesielle forkunnskaper. Noen av kursene er videregående, slik at det krever at du har bestått et grunnkurs først.

Her er to gratis kurs, som jeg kan anbefale varmt for alle ledere, markedsførere og selgere som ønsker å holde seg oppdatert:

1. Inbound Marketing

Dette kurset består av tolv deler, på til sammen fire og en halv time. En halv dag, altså. De tolv delkursene er organisert rundt de fire fasene som Inbound marketing består av.

Les også Hva er Inbound Markedsføring og Salg for B2B (ekstern lenke).

All undervisningen foregår som videoer, på rundt 5-20 minutter hver, avhengig av tema. Hver video støttes av en rekke tilleggsressurser, som relevante bloggposter, sjekklister og annet.

Inbound Marketing

Her får du lære om blogging, SEO (søkemotoroptimalisering), sosiale medier, landingssider, hvordan bedriften din kan generere og modne leads, markedsføring med e-post, rapporter og analyser og mye, mye mer.

Min erfaring er at dette kurset gir deg en svært god og helhetlig kunnskap innen digital B2B markedsføring og salg, med sikte på å forstå de digitale mulighetene bedre.

For en typisk virksomhet på B2B-markedet, er mulighetene særlig store for å generere flere og bedre salgsmuligheter (leads) og øke suksessraten innen salg.

-> Mer informasjon om kurs og sertifisering på Inbound Marketing finner du her.

2. Inbound Sales

Dette kurset har fem deler, på til sammen rundt tre timer. Kurset gir en god og grunnleggende introduksjon til Inbound salg, som henger naturlig sammen i forlengelsen av Inbound marketing.

Du får en innføring i å identifisere og følge opp potensielle kunder, gjennom en rekke praktiske øvelser og tips.

Du får blant annet lære hvordan du bygger skreddersydde presentasjoner, som er ett av de viktigste grepene for å øke salget deres.

Inbound salg.JPG

Dette kurset vil jeg anbefale både for ledere innen salg og deg som jobber operativt med salg.

-> Informasjon og selve kurset på Inbound salg finner du her.

Kort sagt

Disse kursene gir deg og dine kollegaer oppdaterte og verdifull verdifulle kunnskaper om hvordan dere kan jobbe med digital markedsføring og salg, i en hverdag hvor stadig flere bedrifter erkjenner at tradisjonell markedsføring og salg ikke virker like godt.

Flere tips:


Forfatteren: Engasjert i alt som kan skape ny utvikling, vekst, glede og optimisme på jobben. 15 års ledererfaring innen markedsføring, salg og innovasjon i større norske selskaper og konsern. Rådgiver og daglig leder i Leadify. Ta kontakt på 934 25 567.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s